До портів Великої Одеси прямують імпортні вантажі: подробиці

Наразі у напрямку України йдуть 70 суден

Протягом минулого місяця до портів Великої Одеси зайшли десятки іноземних суден. І за словами військових, кількість суден буде тільки збільшуватися. Крім того, із збільшенням заходів, почали падати страхові ставки.  Про це в ефірі телемарафону "Freedom" заявив речник військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, для початку роботи коридору, встановленого ЗСУ, треба було вирішити питання "першої пробної кулі".

"Тобто найсміливіші пішли, незалежно від того, що були досить високі ставки зі страхування — близько 5% від вартості судна вантажу, наскільки мені відомо. Знайшлися сміливці, які пішли першими. І зараз це вже понад 70 суден на вхід, я думаю, вже ближче до 80, та близько 60 на вихід. Відповідно, люди повірили, страхові ставки стали падати істотно. І, крім того, цей канал уже перетворився не тільки на експортний, але й на експортно-імпортний, що теж важливо", — сказав Плетенчук.

ВМС України роблять усе можливе, щоб тимчасовий морський коридор залишався безпечним, хочі російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб зірвати успіх України. 

“Звичайно, росіянам це дуже не подобається. Звичайно, їм це стоїть поперек горла, те, що обійшлося без них, те, що вони не можуть “обилечивать”, ось є таке слово у росіян. І ось це саме те, на чому вони звикли грати, той геополітичний інструмент, який їм був дуже зручний у морі. Тому ми будемо й далі робити все можливе для того, щоб він розширювався. І ми потихеньку наближаємося до позначки в 1,5 млн тонн. Це досить багато вже, — сказав Дмитро Плетенчук

Робота морського коридору

“Коментарі” писали, що 29 жовтня ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Нагадаємо, що 22 жовтня іноземні судна продовжують активно користуватися тимчасовими коридорами в Чоному морі. Так, за даними порталу MarineTraffic, до портів Великої Одеси курсують два PROPUS під прапоромПанами та ANATOLIAN EAGLES під прапором Маршалових островів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися