Російські військові після паузи вивели в Чорне море кораблі: чи є загроза

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Російські окупанти нарощують присутність в морі. Так, у Військово-морських силах Збройних сил України повідомили, що станом на 7 годину ранку 21 листопада, в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває два кораблі. Однак ракетоносіїв серед них не зафіксовано. Два ворожих кораблі також перебувають в Середземному морі. Серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет. Однак, в Азовському морі кораблі РФ не зафіксвоані. 

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря –0 суден, з них 0 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 7 суден, з них 0 продовжило рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні ВМС. 

“Коментарі” писали, що вчора під час шторму в Чорному чорі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини. Відомо, що крах стався поблизу порту Ереглі провінції Зонгулдак. Хвилі у цьому районі досягали висоти 5 м. На момент аварії на суховантажі перебували 13 людей екіпажу. Усіх вдалося евакуювати. Про це повідомляє Генеральна морська дирекція Туреччини.

Нагадаємо, що вперше в світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

Крім того, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися