В Одесі зібрали понад 1500 книг для бібліотек Херсонщини

Небайдужі одесити, письменники та громадські організації доєдналися до акції

Понад півтори тисячі книг зібрали одесити для бібліотек Херсонщини, в рамках благодійної акції “Українська книга бібліотекам Херсонщини”. Про це повідомили в Одеській обласній державній адміністрації. 

Так, вчора в обласній науковій універсальній бібліотеці імені Михайла Грушевського передали 1558 екземплярів книг. Під час урочистого заходу був також присутній заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Зазначимо, що до збору книг під егідою департаменту культури, національностей, релігій та охорони обʼєктів культурної спадщини облдержадміністрації долучились іноземні консульства, шо працюють в Одесі, національно-культурні товариства, одеські письменники, громадські організації та небайдужі мешканці.

Раніше “Коментарі” писали, що дитячі бібліотеки Одеси поповнилися новими українськими книжками. Волонтери змогли зібрали 847 книг для дітей. Про це повідомила депутатка Одеської міської ради Олександра Ковальчук. Вона зазначила, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, діти повинні продовжувати розвиватися. Так, Ковальчук наголосила, що статистика поповнень бібліотечних фондів за останні 5 років, залишає бажати кращого.

Нагадаємо, що Фонди бібліотек Одеси поповнилися вітчизняною літературою. Акцією передбачено заміну російськомовної літератури в дитячих бібліотеках на україномовну. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради

Також зазначимо, в галереї Одеського літературного музею відкриється виставка “Україна – космічна держава”, де будуть представлені матеріали з колекції тематичної філателії Л.В. Субботіна (1936-2019) – вченого-археолога, історика, Почесного громадянина м. Болград. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися