В Одесі в центрі міста обвалився аварійний будинок: чи є постраждалі

Сталося руйнування 3-ї парадної аварійного житлового будинку

Сьогодні, 6 грудня, до Служби порятунку надійшло повідомлення про обвал будівлі в Одесі по вулиці Базарна. По прибуттю на місце рятувальники встановили, що сталося руйнування 3-ї парадної аварійного житлового будинку з 1 по 3-й поверх. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. 

Вогнеборці відразу приступили до проведення аварійно-рятувальних робіт та обстежили підвальне приміщення на наявність людей. 

“На щастя, загиблих та постраждалих на місці руйнування не виявлено. Від ДСНС залучалась 18 одиниць пожежної техніки та 55 рятувальників”, - йдеться в повідомленні ДСНС. 

Нагадаємо, що наразі Одеська мерії в пошуках житла для людей, які проживають в аварійному будинку на Базарній, 93. За словами заступника одеського міського голови Олександра Філатова не усі мешканці дома згодні на переїзд, але проживати у старому будинку - небезпечно для життя. Ситуація ускладнюється тим, що будинок має статус пам'ятки архітектури, тому зараз чиновники займаються питанням, щоб виключити цей будинок з реєстру пам'яток.

Раніше “Коментарі” писали, що прокурори Одеси направили до суду обвинувальний акт щодо власника і керівника підприємства-підрядника, відповідальних за умисне знищення пам’ятки архітектури – особняка Гавсевича. За обвинуваченням обох сторін вони своєю діяльністю завдали шкоди об'єкта культурної спадщини, що є порушенням частини 5 статті 298 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися