Безбар’єрна Одещина: голова Одеської ОВА розповів про результати проєкту

Відбулося підсумкове засідання Ради безбар’єрності: успіхи Одеського регіону

Сьогодні стало відомо, що очільник Одеської ОВА Олег Кіпер взяв участь у підсумковому засіданні Ради безбар’єрності. Голова Одеської ОВА доповів, що протягом року на Одещині втілювали важливі проєкти: в освіті, медицині, цифрових послугах, реабілітації, сфері працевлаштування. Нині Одеська область — регіон з високим ступенем безбар’єрності, проте роботи ще дуже і дуже багато.

“Зробити Одещину повністю інклюзивною та безбарʼєрною — надважливо. Особливо, коли окрім інших соціальних викликів на країні тягар великої війни. Спільно будемо робити все задля комфортного життя всіх людей, як і в містах, так і селах Одеської області”, - написав Олег Кіпер. 

Зазначимо, що захід відбувся за участі першої леді Олени Зеленської, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. А ще представників уряду, міжнародних партнерів та голів обласних військових адміністрацій.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі тривали перевірки громадського транспорту для людей з інвалідністю. Загалом було проінспектовано майже 20 маршрутів міста та вісім перевізників. Про це повідомили на сторінці Facebook “Слуга народу”.

Крім того, в Одесі, перші слухачі автошколи для осіб з інвалідністю склали теоретичний іспит підготовки водіїв транспортних засобів у сервісному центрі МВС. Першопрохідцями стали Катерина Піддубна та Богдан Протасевич. Про це повідомили в МВС в Одеській області. 

Нагадаємо також, що Одеська міська клінічна лікарня №10 розвиває реабілітаційні технології для підтримки людей з інвалідністю. Пацієнти, які потребують медичної допомоги, тепер мають можливість займатися адаптивними видами спорту, щоб покращити свої фізичні та психологічні можливості.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3479


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися