Одеський регіон увійшов до переліку найкорумпованіших областей України

Протягом 2023 в реєстрі нараховується понад 200 записів

За підсумками 2023 року, Одеський регіон посів четверте місце серед найкорумпованіших областей України. Такі дані оприлюднили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.
Зокрема, протягом поточного року на Одещині зафіксовано 217 записів. 208 за рішенням суду. Утім здебільшого це адміністративні правопорушення таких - 138. Кримінальних - 70. Дисциплінарних стягнень дев'ять.
На першому місці в реєстрі Львівщина, де зареєстровані 244 корупціонери. Друге місце розділили Київщина та Дніпропетровщина — по 219 записів в реєстрі в кожній області.

Корупційні схеми на Одещині
Прокурори вирішили передати до суду обвинувальний акт щодо керівниці одного з управлінь Чорноморської міськради та депутата VIII скликання Одеської райради. Вона обвинувачується у вимаганні "відкату" з підрядників за оплату виконаних робіт, що є порушенням ст. 368 КК України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.
Під процесуальним керівництвом прокурорів розкрито корупційну діяльність посадовця, який працював у управлінні Держагентства меліорації та рибного господарства в Одеській області. Він отримував щомісячні хабарі від рибогосподарських кооперативів за дозвіл на рибальську діяльність.
На Одещині СБУ викрило та ліквідувало масштабну схему ухилення від мобілізації. За гроші посадовці “допомагали” військовозобов’язаним “відкосити” від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я. Про це повідомили в СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися