Внаслідок корабельної аварії біля берегів Одещини постраждали моряки: у якому вони стані

Наразі відомо, що постраждало двоє чоловіків: капітан та матрос

Біля берегів Одещини на російській міні підірвався корабель під прапором Панами. Стало відомо, що внаслідок вибуху, поранення отримали капітан судна та матрос, який є громадянином Єгипту. Наразі останній перебуває в лікарні Ізмаїлу з контузією та травмою стегна. Про це повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей.

Нагадаємо, що в Чорному морі біля берегів Одещини на ворожій міні підірвалось судно. Балкер під прапором Панами прямував до одного з дунайських портів за зерном. Про це повідомляє Держприкордонслужба. За інформацією ДПСУ, судно втратило хід і керування внаслідок вибуху, який відбувся під час перевезення вантажу. Пожежа, яка виникла на верхній палубі, лише загострила ситуацію, і капітан прийняв рішення фіксувати судно на мілині, щоб уникнути затоплення.

Нагадаємо, розмінування акваторії Чорного моря — одне з важливих питань півдня України, яке потребує термінового вирішення. Це необхідно перш за все для більш безпечного проходження цивільних суден морським коридором, проте для цього необхідна допомога міжнародних партнерів. 

“Коментарі” писали, що компанія “Нібулон” планує будувати 5-6 суден для розмінування на рік для потреб ДСНС. Про це генеральний директор компанії Андрій Вадатурський розповів під час зустрічі з німецькими дипломатами. Вони прибули до підприємства задля обговорення впливу війни на роботу та забезпечення розвитку експортного потенціалу Дунайських портів.

Крім того, “Коментарі” повідомляли, що під час шторму в Чорному чорі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися