Вороже корабельне угруповання в Чорному морі збільшено: чи є ракетоносії

Щоб вивести споряджені ракетоносії потрібно три години

В Чорному морі збільшилося вороже корабельне угруповання. Ще вранці військові нараховували 5 одиниць, то станом на 2 січня 16.00 в морі вже 8 кораблів, серед яких три ракетоносії. Ще один ворожий корабель знаходить в Азовському морі.  Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.  

“Якщо говорити про корабельне угруповування ворога, то воно розгорнуло в кількості, з нашими даними, 9 одиниць. Одна з них чергує в Азовському морі, 8 в Чорному, серед яких три ракетоносії. Вони продовжують чергування. І сьогодні під час ранкової атаки, бойова робота тривала в тому числі й із збиттям тих “Калібрів”. Цього разу біла залучена морська компонента. Три”калібри”були випущені з акваторії Чорного моря”, - сказала Гуменюк. 

Ситуація в Чорному морі

Коментарі” писали, що вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва. 

Крім того, президент України Володимир Зеленський повідомив, у Чорноморського флоту РФ вже немає тотального впливу, адже українські військові частково знищили російський флот. Відтепер ворожі кораблі не можуть повністю домінувати у Чорному морі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Fox News.

Нагадаємо, що деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися