На Одещині командир військової частини брав із бійців 4000 гривень за один день відгулу

Чоловіку загрожує 12 років ув'язнення

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно командира взводу однієї з військових частин на Одещині, який вимагав з бійців плату за можливість взяти відгул. Про це повідомили в Бюро розслідування. 

За день відгулу посадовець брав зі своїх військових по 4 тис. гривень, а у разі відмови давати гроші — погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Наразі працівники ДБР задокументували 10 фактів одержання посадовцем хабарів. Крім того, встановлені факти застосування сили та побиття бійців.

Посадовцю загрожує 12 років ув'язнення.

"Військовослужбовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди, застосуванню насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону", - йдеться в повідомленні ДБР

Робота ДБР на Одещині

“Коментарі” також писали, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Про це повідомляє пресслужба ДБР. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. 

Крім того, Державне бюро розслідувань розпочало розслідування інциденту, пов'язаного з насильницькими діями військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі. Дії ТЦК потрапили на відеозапис. Про це повідомляє ДБР.

Нагадаємо також. що Уповноважений із захисту державної мови, Тарас Кремінь, активно закликає представників правоохоронних органів дотримуватись положень Закону про державну мову. Звертаючись до випадку з затриманням Романа Гринкевича, який підозрюється у постачанні неякісного одягу для української армії, Кремінь відзначив факт використання недержавної мови в ході дії правоохоронців. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у себе на сторінці в Faceebok.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Hi

29 січня 2024, 20:53

Не факт, что этот бандит этнический Украинец. Не удивлюсь если это тело - жид или кацап!

Ара

29 січня 2024, 14:47

Охереть! Вот сука просто охереть! Всегда удивляло как украинец может заработать буквально на всем!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися