Одеситка посіла призові місця на європейських змаганнях з фехтування

Підготували спортсменку тренери Олександр Васютін, Микита Столбунов та Юрій Аронзон

На минулих вихідних в Бухаресті проводився Європейський кадетський цикл з фехтування Riposta Cup 2024. Загалом у змаганнях взяли участь 132 спортсменки з 20 країн Європи. Одесу на турнірі представляла вихованка одеської Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №13 Анна Суворова. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Так, юна одеситка здобула 5 перемог в 5-ти поєдинках із загальним рахунком 25-5 і напряму потрапила в основну сітку.

На шляху до півфіналу Анна перемогла спочатку румунку Дар’ю Мірон (15:6) і співвітчизницю Валерію Щепкіну (15:13), потім взяла верх над американкою Аліссою Хан (15:12) і румункою Амалією Коваліу (15:14).

У півфіналі одеситка з мінімальним рахунком (14:15) поступилася майбутній переможниці Олександрі Куваєвій із Грузії.

Бронзова медаль стала дебютною в кар’єрі Анни Суворової на рівні Європейського кадетського циклу, а також відмінним подарунком до 15-річчя, яке вона відзначила в суботу.

До цього її кращим результатом на турнірах Європейського кадетського циклу було 21-е місце на нещодавніх змаганнях в Барселоні (13-14 січня).

“Коментарі” писали, що спортсменка з Одеси Крістіна Остапенко виборола дві золоті медалі на міжнародному турнірі H&N-Cup 2024 з кульової стрільби, що відбувся у Мюнхені. Про це повідомили у відділенні НОК в Одеській області.  Так, 18-річна Крістіна Остапенко стала переможницею у змішаній категорії, разом із срібним призером Олімпійським ігор Сергієм Кулішом із Черкас. Це перші нагороди для одеської стрілкині на змагання такого рівня.

Нагадаємо, що одеська яхтсменка Аліна Шаповалова візьме участь у чемпіонаті світу з вітрильного спорту в класі “ILCA 6”, який відбудеться в аргентинському місті Мар-Дель-Плата з 5 по 10 січня. Про це повідомили у Відділенні національного олімпійського комітету в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися