Велика Британія оголосила тендер на закупівлю морських дронів для України

Закуплені морські безпілотні системи використовуватимуть для розмінування Чорного моря

Велика Британія виставила на тендер закупівлю техніки для України в рамках Міжнародного фонду для України (IFU). Зокрема, держава оголосила про пошук морських дронів для України, що було зазначено на офіційному вебпорталі британського уряду. 

У рамках цього тендеру Велика Британія прийматиме пропозиції від виробників з усього світу. Серед техніки, яку шукає Велика Британія для України на морі, зазначаються:

  • Малі човни для екіпажів, довжиною 12-18 метрів;

  • Надувні човни з посиленою конструкцією, довжиною 5-10 метрів;

  • Морські підводні безпілотні розвідувальні системи;

  • Морські надводні безекіпажні судна;

  • Морські ударні дрони;

  • Морські безпілотні системи для розмінування.

Розмінування Чорного моря

Розмінування Чорного моря скоріш за все розпочнеться навесні. Про це домовилися Болгарія, Румунія і Туреччина. Для початку роботи з розмінування необхідна лише ратифікація угоди Туреччиною. 

Нагадаємо, що 11 січня, Румунія, Болгарія та Туреччина ухвалили меморандум щодо розмінування Чорного моря. Країни-члени НАТО спільними зусиллями почнуть роботи вже найближчим часом. Представники цих країн домовилися про створення оперативної структури MCM Black Sea, яка буде займатися питанням розмінування, в першу чергу — захистом від мін, що дрейфують.  Зазначимо, що розмінування акваторії Чорного моря наразі здійснюється підводними дронами. Однак, для повного розмінування в Україні поки що недостатньо спроможностей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися