Плани губернатора на Одеську область: ремонт доріг, переправа та передача портів у концесію

Новопризначений голова Одеської ОДА підтримує ініціативу передачі портів у концесію і обіцяє ремонт доріг

В Одеській області будуть ремонтувати дороги, будувати дитячі садки і школи, а також покращувати інфраструктуру. Витрати на розвиток регіону заклали в обласний бюджет-2020. Про це розповів новопризначений голова Одеської ОДА Максим Куций на своїй першій прес-конференції.

За словами Куцого, в області 6000 км доріг державного і місцевого призначення. В облбюджеті наступного року на їх ремонт заклали 900 млн. грн. Для порівняння: на ремонт автомобільних доріг у 2019 році в обласну казну заклали 630 млн. грн. Куций запевнив, що якщо у них вийде правильно розподілити ці гроші, то вони підуть на ремонт доріг не тільки державного значення, але і місцевого.

У планах рульового області також запуск поромної переправи Орлівка-Ісакча до кінця року.

"Ми плануємо до кінця року запустити у роботу поромну переправу Орлівка-Ісакча, яка буде з'єднувати Україну і Румунію", - повідомив голова ОДА.

Керманич області сподівається, що після її відкриття збільшиться товарообіг між країнами і підніметься рівень туризму на півдні області. Раніше планувалося, що переправу запустять на початку листопада, але старт довелося відкласти через останні приготування з румунської сторони.

Торкнувся головний чиновник області також актуальної теми передачі портів у концесію.

"Я тільки за передачу портів у концесію", - заявив він.

На думку Куцого, спочатку потрібно передати порти, у яких помітно неефективне управління, оскільки приватний бізнес може зробити їх прибутковими.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Максим Куций зустрічався з жителями ЖК "Райдужний".
Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися