В Одесі ялини та сосни перероблятимуть на щепу

Цьогоріч комунальники зібрали в Одесі менше ялинок, ніж минулого року

Починаючи з 1 січня одесити мали можливість принести свої новорічні ялинки в пункти прийому дерев для подальшої переробки на мульчу та добрива. Цій традиції вже більше 10 років. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Насамперед хвойні вивозять з тих локацій, де було укладено договори з комунальними службами. Кинуті ялинки комунальні служби також збирають та вивозять.

Як зазначив головний інженер КП “Міськзелентрест” Володимир Хрома, цьогоріч ялинок після свят лишилось набагато менше, ніж у минулі роки. Всього з вулиць Одеси для переробки вивезено 2 сміттєвози, це 12 кубів.

На території підприємства озеленювачі за допомогою спецтехніки подрібнюють хвойні і надалі використовують як мульчу або добрива.


"Наша дільниця займається вирощуванням продукції для міста, тому подрібнені хвойні стануть добривом. Прямо сьогодні цю хвою як добриво не можна використати, вона має полежати кілька років. Хвоя перегниває і має кислотне середовище, отже, менше використовуватиметься інших добрив. Наше підприємство вирощує близько 200 тисяч весінників щорічно, хвою ми використовуємо спочатку для утеплення квітів. Потім разом з осіннім листям її складуємо, вона перегниває і через кілька років виходить добриво", - розповів Володимир Хрома

Нагадаємо, що в Одесі спеціалісти “Міськзелентрест” омолоджують вікові софори на Театральній площі. Так, екологи виконують роботи з формувального обрізування щеплених плакучих форм дерев: софори японської, тутових і ясенів. Це необхідна щорічна процедура для цього виду дерев. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Коментарі” також писали, що у Біляєвському лісництві біля села Яськи лісники разом із місцевими мешканцями висадили три гектари лісу. Про це повідомляє Південний лісовий офіс.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися