В Чорному морі підводний ракетоносій РФ: скільки "Калібрів"

Ситуація в акваторії Чорного моря змінюється досить динамічно

В Чорному морі вирує шторм, з цим може бути пов’язано те, що в акваторії відсутні ворожі кораблі. Втім, слід пам'ятати, що вивести споряджені ракетоносії на бойове чергування росіяни здатні всього за кілька годин. Крім того, неодноразово повідомлялось, що бойові пуски РФ здатна робити безпосередньо з бухт. Скільки кораблі РФ на чергуванні в морях повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В Чорному морі  1 ворожий  корабель, яких є носієм крилатих ракет "калібр", загальний залп до 4 ракет.;

  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;

  • в Середземному морі 2 ворожі кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.

Ситуація в Чорному морі 

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається стабільною завдяки діям Сил оборони України. Окупанти вимушені тримати кораблі-ракетоносії на безпечній відстані від українських берегів, зокрема, поблизу Новоросійська та Туапсе.

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 

Попри ураження російських кораблів силами ЗСУ, ворог має ще досить великий військовий потенціал. Росіяни здатні запустити по Україні одночасно десятки високоточних ракет типу "Калібр".

Нагадаємо, пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК.

Зазначимо, в ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися