В Одесі грипом хворіють переважно діти до 17 років: чому

В Одесі рівень захворюваність на грип та ГРВІ залишається на сезонному рівні

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 40,5%. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

Так, медики повідомили, що за минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 4692 одесити, з яких 75,2% склали діти до 17 років.

В місті зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, а також вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

На COVID-19 за останній тиждень захворіли 35 одеситів, серед яких 11 дітей.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками.

В департаменті зазначили, що епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою.

Нагадаємо, що протягом останнього тижня в Одеській області спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Інтенсивність цих захворювань, у тому числі й COVID-19, перевищує епідемічний поріг на 11%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зазначимо також, що у місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь. Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ

“Коментарі” писали, що на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

11 лютого 2024, 09:48

Как лечить простуду в домашних условиях https://dnsp.com.ua/g22689346-lechenie-prostudnyh-zabolevanij

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися