Одещина та США обговорили посилення експортних можливостей

Переговори США та України з питань безпеки та розвитку регіону

В Одесі відбулася зустріч з делегацією старших експертів США з питань національної безпеки та зовнішньої політики під керівництвом Кароліни Ліндхольм Біллінг, Представницею UNHCR Ukraine - Агентством ООН у справах біженців в Україні. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

Начальник Одеської ОВА, Олег Кіпер, розкрив ситуацію в регіоні та підкреслив важливість безпекової складової для забезпечення життєдіяльності області. Активні обстріли та використання різних засобів ураження ставлять під загрозу безпеку Одеського регіону, роблячи підтримку від США надзвичайно важливою. 

Важливою темою обговорення стали питання ефективності роботи портів Одеської області та можливостей їхнього подальшого розвитку. Делегація розглянула шляхи посилення експортних можливостей регіону.

Американські експерти зазначили, що вони вражені сміливістю та незламністю українського народу і зі свого боку всебічно сприятимуть зміцненню України та отриманні додаткової допомоги від США, щоб українці вистояли та перемогли у цій війні, – йдеться в повідомленні. 

Гуманітарна допомога Одещині 

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Недавно в Одеській області з'явилися два передові снігоболотоходи "БОГУН". Ці надійні машини, передані Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) від колег з Миколаївської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися