На будівництві біля Старобазарного скверу з'явився хрест із фотографією мера Одеси (ФОТО)

Активісти стверджують, що забудову найстарішого скверу Одеси дозволили чиновники-корупціонери

Жителі Одеси продовжують висловлювати свій протест будівництву на території одного із найвідоміших в місті скверів — Старобазарного. Як повідомляють активісти у Facebook-спільноті "Порятунок Старобазарного скверу", біля входу на будівництво було встановлено символічний хрест із зображенням двох місцевих чиновників, яких одесити звинувачують у видачі дозволів на роботи в цьому місці.

За словами активістів, подібна "композиція" демонструє причетність як міського голови Геннадія Труханова, так і інших представників міськради до будівництва, яке не надто влаштовує одеситів.

"Біля будівництва на місці туалету в Старобазарному сквері встановлено тимчасову пам'ятний знак корупції депутатів фракції "Довіряй ділам" на чолі з Геннадієм Трухановим", — наголошується в публікації на Facebook.

На збитому із дошок хресті розміщено фото Труханова із секретарем Одеської мерії Олегом Бриндаком. На думку протестуючих щодо забудови Старобазарного скверу, такий "пам'ятник" відображає дуалізм корупції у міськраді.

Старобазарный сквер, Одесса, стройка, крест

"Колір логотипу партії" Довіряй справах "тричі змінює забарвлення протягом п'ятирічки, але корупція вічна", — підкреслюють активісти.

Відзначимо, що суперечка навколо Старобазарного скверу не вщухає в Одесі вже кілька місяців. Так, на місці старого громадського туалету почали зводити будівлю начебто нового дитячого центру культури і спорту.

Також поруч зі сквером, по вулиці Базарній, 61, був знесений старий будинок, чиє зведення датувалося ще 19 століттям. На його місці організували будівництво шестиповерхового житлового будинку.

Одеситів подібний стан справ не влаштовує, вони вважають, що подібне будівництво знищить Старобазарний сквер.

"Хто ж, крім депутатів, може отримати дозвіл на знищення парку? Закликати до совісті таких людей марно: жадібні, хитрі і безсовісні", "Дихати нічим, а вони ще над парком знущаються... Все, що треба було зробити — це побудувати платний туалет і посадити квіти та рослини...", "Замість того, щоб парк привести в порядок його вбивають і руйнують", — пишуть одесити в соцмережах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі почали впорядковувати майбутній сквер біля Меморіалу загиблим одеситам у зоні проведення АТО. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, хто всупереч букві закону хотів продати клінічний санаторій ім. Пирогова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися