В Одесі хотіли незаконно продати санаторій: підозрюють чиновника «Укрпрофоздоровниці»

Підозрюваному загрожує значний штраф із забороною займати певні посади

Знаменитий одеський клінічний санаторій ім. Пирогова міг дістатися "непрозорим" шляхом в руки зацікавлених осіб. Як повідомляє ресурс "Лоція", посилаючись на документи з єдиного реєстру судових рішень, у спробі продажу комплексу підозрюють заступник голови правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця".

Нагадаємо, санаторій ім. Пирогова (куророт Куяльник) розташований в Одесі по вул. Лиманна, 170.

Згідно з інформацією слідства, на покупку об'єкта нібито претендувало ТОВ "Поділ Сервіс". Причому одеський санаторій був не єдиним, на який фірма "поклала око". Ще одна оздоровниця розташована в Дніпрі.

Правоохоронці з'ясували, що на початку липня підозрюваний представник "Укрпрофоздоровниці" нібито запросив у "Поділ Сервіс" 1 мільйон гривень — в якості оплати за свою допомогу в придбанні цих установ.

Цікаво, що із санаторієм ім. Пирогова при продажу вийшла б проблема. Тому спочатку фірмі запропонували укласти договір на оренду приміщення, щоб пізніше вдалося викупити.

Втім, угода все одно не відбулася. Заступнику директора "Укрпрофоздоровниці" вручили підозру згідно з частиною 4 статті 383-3 КК України. Розгляд проходить в Печерському суді міста Києва, де судді вирішили залишити підозрюваного під вартою. Втім, на волю він може вийти заплативши заставу розміром понад 181 тис. грн.

Якщо вина чиновника буде доведено, йому загрожує великий штраф із забороною на зайняття певних посад або навіть конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що судді Фрунзівського районного суду Одеської області виправдали колишню головуючого селища Захарівка (Фрунзівка) Тетяну Пустовіт, яку підозрювали у хабарництві. Подробиці — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Одеській області затримали трьох посадових осіб за підозрою в привласненні бюджетних грошей. На що повинні були витратити 3 млн гривень, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися