Навесні в Одесі озеленювачі висадять понад 200 тисяч літніх квітів

Спеціалісти показали, як вирощують квіти, які вже незабаром будуть висаджені на вулицях міста

Комунальники Одеси продовжують готувати розсаду квітів для літнього сезону в Одесі. Так, з травня спеціалісти розпочнуть висаджувати на вулицях міста сальвії, петунії, примули, тагетеси та агератуми. Про це повідомив головний інженер КП "Міськзелентрест" Володимира Хроми.

Літні квіти будуть на заміну весняних. Також майже 250-300 тисяч літніх квітів ми виростемо. На підприємстві близько 80 назв квітів, – зазначив Володимир Хрома.

Нагадаємо, що у теплицях "Троянда" Комунального підприємства "Міськзелентрест" вже розпочались роботи з підготовки розсади весняних квітів для прикрашання Одеси у квітні. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  Всього весною на клумбах міста планується висадити неймовірну кількість квітів – 200 тисяч штук. Серед них будуть віоли, маргаритки, селени та інші квіти, які розцвітуть на початку квітня.

“Коментарі” писали, що на Одещині у національному парку “Тузлівські лимани” виявили дивовижне природне явище для цієї пори року – цвітіння пізньоцвіта анкарського, унікальної рослини з Червоної книги України. Місцеві мешканці називають його – брандушкою. Про це повідомили в пресслужбі заповідника.

Крім того, у Національному природному парку "Тузловські лимани" в Одеській області розквітла рідкісна рослина - жовтий мачок. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв. За його словами, раніше мачок жовтий був поширений і узбережжям Азовського моря, але в заповіднику на Одещині росте лише на двох ділянках пересипу з повною відсутністю антропогенного навантаження. Русєв підкреслив, що квітка суворо охороняється.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися