Озеленення міста: де в Одесі висадять понад 100 нових дерев

Всі посаджені дерева – це саджанці віком до 10 років

Комунальники Одеси продовжують готувати місто до настання весни. Так, сьогодні озеленювачі Комунального підприємства “Міськзелентрест” розпочали висаджувати весняні дерева. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Наразі тривають роботи у парку “Юність”. Тут планується висадити 34 дерева. Комунальники підготували лунки під висадження та завезли саджанці. 

Всього в Київському районі міста будуть висаджені близько 120 дерев. Цієї весни висадження молодих дерев заплановано у всіх районах Одеси. 

Всі посаджені дерева (софори, акації, клени) – це саджанці віком до 10 років і зрощені на території розсадника підприємства.

Крім того, працівники КП "Міськзелентрест" продовжують роботи з весняного прибирання зелених зон міста від сухостою та торішнього листя, а також обрізання дерев і кущів троянд.

Раніше “Коментарі” писали, що з травня спеціалісти розпочнуть висаджувати на вулицях міста сальвії, петунії, примули, тагетеси та агератуми. Про це повідомив головний інженер КП "Міськзелентрест" Володимира Хроми. Літні квіти будуть висаджені на заміну весняних. Майже 250-300 тисяч літніх квітів. На підприємстві близько 80 назв квітів.

“Коментарі” писали, що на Одещині у національному парку “Тузлівські лимани” виявили дивовижне природне явище для цієї пори року – цвітіння пізньоцвіта анкарського, унікальної рослини з Червоної книги України. Місцеві мешканці називають його – брандушкою. Про це повідомили в пресслужбі заповідника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися