Змінити правопис: в Німеччині розглянуть варіант писати слово “Одеса” з однією "s"

Одесу відвідала глава МЗС Німеччини Анналена Бербок

Під час свого шостого візиту до України голова МЗС Німеччини Анналена Бербок приїхала до Одеси. Зокрема, високопосадовиця відвідала морський торговий порт та Спасо-Преображенський собор, які зазнали руйнувань після російських атак. 

Німецька міністерка разом зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою розповіли, що наразі Берлін узгодив із Києвом вірне написання української столиці у німецьких документах.

Ба більше, зараз розглядається питання щодо змін у написання назви міста Одеси. Мова йде про те, щоб писати назву з однією "s".

Однак, в такому випадку, згідно з німецьким правописом, назва міста транскрибуватиметься як "Одеза".

"Я відкрию невеличку дипломатичну таємницю: я попросив Анналену, щоб в німецькій мові слово Odessa почали писати з однією s. Я хоча і не одесит, але вважаю, що за мої такі зусилля з Одеси пляшка вина", — сказав Кулеба.


Раніше “Коментарі” писали, що до Одещини з робочим візитом прибув Глава німецької дипломатії. Візит присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення російських окупантів на території України. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Крім того, делегація з Німеччини, очолювана віцепрезиденткою Бундестагу Катрін Герінг, відвідала Одеський ліцей №6. Спільно з нею були керівник офісу віцепрезидентки Андреас Капплер та представники медіа Торстен Денклер та Фрауке Ніємеєр. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Нагадаємо, що в Одесу також прибув колишній Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Разом з начальником Одеської ОВА та головою Одеської обласної ради обговорили ряд ключових питань для регіону. Про це повідомляє Одеська обласна військова адміністрація.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися