На Одещині енергетики відновили роботу 747 км ліній електропередачі

На Одещині щоденно працюють 206 бригад енергетиків

Спеціалісти компанії ДТЕК протягом двох років повномасштабного вторгнення ремонтують електромережі, які зазнають пошкоджень через ворожі атаки. Про це повідомили в компанії. 

За весь час енергетики відновили роботу 747 км ліній електропередачі різного класу наруги, полагодили понад 100 пошкоджених енергооб’єктів та повернули світло у домівки понад 116 тисяч родин Одеської області. Крім того, співробітники ДТЕК допомагали ремонтувати обладнання після обстрілів на Львівщині, Вінниччині, деокупованій Київщині, неодноразово – на Донеччині та Херсонщині.

“206 бригад енергетиків щоденно трудяться, аби енергосистема Одещини працювала стабільно. Ми робимо все можливе, щоб забезпечувати українців світлом”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ДТЕК Одеські електромережі у 2024 році планує продовжити свою інвестиційну програму, спрямовану на модернізацію ключових енергооб’єктів Одеської області. В рамках цього проєкту підприємство спрямує понад 1,1 мільярда гривень на реконструкцію та розвиток електромереж. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.

Раніше “Коментарі” писали, що протягом минулого року ДТЕК Одеські електромережі успішно підключили до енергосистеми 306 нових об’єктів відновлювальної енергетики. Ці сонячні та вітрові електростанції додали 67 МВт до загальної потужності, покращуючи енергетичну систему та сприяючи її децентралізації в Україні.

Зазначимо, 2023 рік не став виключенням для зеленої енергетики, що протягом останнього десятиріччя стрімко набула популярності по всьому світу. Сонячні панелі, вітряки, біопаливо – все це стало звичним явищем і в Україні. Але чи збережеться ця тенденція у наступному році й наскільки зміниться ціна відновлювальної енергії? Читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися