Порушники пожежної безпеки: відомо номера шкіл Одеси, які можуть закрити

Співробітники пожежної служби розповіли про причини подачі позовів до адміністративного суду

Кілька днів тому широкої громадськості стало відомо, що в Одесі представники Державної служби надзвичайних ситуацій подають в суд на кілька загальноосвітніх шкіл міста. Вимога — закриття навчальних закладів до виправлення недоліків у протипожежній безпеці.

У середу, 22 вересня, в Мережі з'явився офіційний перелік освітніх закладів, які не пройшли перевірку рятувальників. Всього в Одесі таких порушників аж 18. Серед них і школи, і коледжі, і навіть дитсадки.

У Київському районі Одеси пожежні вимагають закриття дитсадка №103 (вул. Шишкіна, 46), Коледжу нафтової і газової промисловості (вул. Шишкіна, 46 А) і Коледжу комп'ютерних технологій (вул. А. Корольова, 5/2).

У Приморському районі теж розташовано три таких заклади. Це ЗОШ №105 (вул. Пастера, 17), ЗОШ №77 (вул. Транспортна, 12) та Ланжеронівський ліцей (проспект Гагаріна, 6).

picture

Суворовський район став найбільш "багатим" на подібні навчальні заклади. Це дитсадки №269 (проспект Добровольського, 154 А), №307 (вул. Генерала Бочарова, 38 А), №42 (вул. Махачкалінська, 4); навчально-виховні комплекси №67 (вул. Генерала Бочарова, 14 А) і №49 (вул. Затонського, 12). Також чимало і загальноосвітніх шкіл: №11 (вул. Академіка Воробйова, 6), №71 (вул. Паустовського, 17 А), №17 (вул. Махачкалінська, 7), №41 (площа Мічуріна, 9), №22 ( вул. Махачкалінська, 4).

У Малиновському районі перевірку рятувальників не пройшли приватний навчально-виховний комплекс "Гармонія XXI століття" (вул. А. Філатова, 84 А) і приватна ЗОШ "НІКА-М" (вул. Новаторів, 5 А).

Як пояснили у ДСНС, найпоширенішими порушеннями техніки пожежної безпеки є відсутність або несправність автоматичної пожежної сигналізації. Також можуть бути проблеми із внутрішнім протипожежним водопроводом, несправності з електромережами (що здатне привести до короткого замикання) або відсутність необхідної техніки для гасіння пожеж.

Всі подібні недоліки можуть привести до того, що рятувальники починають вимагати закриття закладу через суд — до усунення зауважень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що з моменту трагічної пожежі в літньому дитячому таборі "Вікторія" пройшло вже чотири роки. Чому до сих пір не покарані винуватці, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися