Акт протесту в Одесі: Художник вимагає демонтажу пам'ятника Малиновському

Пам'ятник Малиновському в черговий раз пофарбували

В Одесі на вулиці Преображенській відбулася чергова акція протесту проти пам'ятника радянському маршалу Родіону Малиновському. Місцевий художник Ярослав Войцеховський, відомий своїми неодноразовими спробами привернути увагу до необхідності знесення споруди, знову застосував нестандартний підхід. Про митець розповів на своїй сторінці в Фейсбук. 

Цього разу Войцеховський за допомогою балончика наніс на пам'ятник нецензурні написи. Раніше він вже малював на ньому величезну літеру Z, асоційовану з російською військовою символікою, і закидав об'єкт кусками сирого м’яса.

"Я не залишу пам'ятник у спокої, поки його не знесуть", — заявив художник у своєму дописі на Facebook, підкресливши свою рішучість боротися за демонтаж пам'ятника, який, на його думку, суперечить морально-етичним нормам та українському законодавству.

Цей випадок став черговим в історії протистояння між активістами, які виступають за демонтаж символів радянського минулого, та тими, хто вважає за необхідне зберігати історичну спадщину. Дискусія навколо пам'ятника Малиновському в Одесі триває, привертаючи увагу громадськості та місцевої влади.

Нагадаємо, що в Одесі на сесії міської ради розглянуть питання щодо демонтажу пам’ятника Пушкіну в центрі міста. Про це розповіла на своїй сторінці в Фейсбук депутат Юлія Чухало. Зазначимо, що 4 грудня за зверненням депутатки Одеської облради ОВА звернулася листом до міськради щодо демонтажу пам'ятника Пушкіну біля музею на Пушкінській, 13, а вже 18 грудня історико-топонімічна комісія міськради рекомендувала демонтувати монумент.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися