"Чорний ринок" зброї: одесита впіймали на продажі гранат

Одесит налагодив "бізнес" на боєприпасах: поліцейські затримали зловмисника

В Одесі правоохоронці затримали місцевого жителя під час збуту двох гранат з запалами. Йому повідомлено про підозру, і за ці дії йому може загрожувати позбавлення волі на строк до семи років. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією поліції, зловмисник продав гранати невідомому чоловіку за суму в чотири тисячі гривень. Правоохоронці відділення поліції № 1 Одеського району затримали чоловіка миттєво після здійснення незаконної угоди.

Спільно з фахівцями вибухотехнічної служби, слідчі вилучили два корпуси ручних гранат "Ф-1" та запали типу "УЗРГМ", які, за попередніми оцінками, належать до категорії бойових припасів. Крім цього, у зловмисника були вилучені гроші, отримані від продажу.

Під час обшуку у місці проживання підозрюваного, поліцейські виявили пістолет та понад двісті патронів різного калібру. Всі вилучені предмети були направлені на експертизу для встановлення їх приналежності до категорії бойових припасів і вогнепальної зброї.

На теперішній час нами зібрано достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомлено фігуранту про підозру у носінні, зберіганні, придбанні та збуті боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Наразі ми клопочемо в суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – повідомив заступник начальника територіального підрозділу поліції Павло Гавришко.

Варто відзначити, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно здасть зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої органам влади, не підлягає кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися