Мер Одеси зустрівся з французькою делегацією: що обговорили

На зустрічі з французькою делегацією йшлося про необхідність посилення захисту Одеси ефективними системами ППО

11 квітня мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з делегацією з Франції під керівництвом Посла з питань Східного партнерства та Чорного моря Мікаелєм Ру. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Пан Посол висловив свою вдячність за можливість відвідати Одесу і особисто відчути проблеми регіону, а також висловив підтримку одеситам.

Головне завдання французької делегації — розробка стратегічного плану допомоги Україні в протидії російській агресії. Основні напрямки цього плану — військова допомога та підтримка економіки країни. Геннадій Труханов підкреслив важливість Одеси для України з економічного та військового погляду.

Одеса – це стратегічно важливе місто для України й з економічної, і з військової точки зору. І ворог це добре знає. Але сьогодні російська федерація вже не може впливати на торгове судноплавство у Чорному морі, тому б'є точково по нашій критичній інфраструктурі. Тому ми сьогодні вкрай потребуємо ефективних систем протиповітряної оборони, – зазначив під час зустрічі Геннадій Труханов.

Гуманітарна допомога Одещині 

Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги. В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Недавно в Одеській області з'явилися два передові снігоболотоходи "БОГУН". Ці надійні машини, передані Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) від колег з Миколаївської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися