Японія передала Одесі важливу гуманітарну допомогу: про що йдеться (ФОТО)

Спецтехніку вже передали в комунальні підприємства Одеси

Одеса нещодавно отримала значну допомогу від Японії - три екскаватори KOMATSU та запасні частини до них. Два з цих екскаваторів були передані КП "Теплопостачання міста Одеси", а один – КП "Міські дороги" Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Ця підтримка є надзвичайно важливою та своєчасною, особливо у період, коли комунальна техніка активно використовується для ліквідації наслідків російських атак.

На початку цього року одеські комунальники вже отримали від японських партнерів два потужних бульдозери. Під час візиту до Посольства Японії в Україні мер Одеси Геннадій Труханов висловив вдячність японським партнерам за їх всебічну підтримку та численну допомогу.

У рамках співпраці між одеським муніципалітетом та урядом Японії протягом 2025 року планується отримання ще 46 одиниць різноманітної потужної техніки для комунальних підприємств житлово-комунального сектору. Загальна вартість машин, комплектуючих і запасних частин перевищує 5 мільйонів доларів США.

Отримана допомога є продовженням співробітництва між урядом України, японським державним агентством JICA, японською консалтинговою компанією NIPPON KOEI, муніципалітетом Йокогами та Одеською міською радою в рамках міжурядової програми термінового оновлення України (JFY2022) та грантової угоди між JICA та урядом України, підписаної 14 квітня 2023 року.

Гуманітарна допомога Одещині 

Фонд AGENDUM Латвії подарував автомобіль Комунальній установі "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси". Подія відбулася 13 лютого за підтримкою Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Недавно в Одеській області з'явилися два передові снігоболотоходи "БОГУН". Ці надійні машини, передані Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) від колег з Миколаївської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися