Продавав телефони прямо із в’язниці: в Одесі викрили шахрая

“Продавцеві” загрожує продовження строку ув’язнення ще на три роки

Засуджений до п’яти років позбавлення волі за крадіжки, 33-річний зловмисник пропонував громадянам в інтернет-мережі купити. Але коли покупці перерахували гроші, зловмисник припиняв із ними зв'язок.


Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.


Зловмисник, який перебував під вартою, пропонував громадянам купити телефон відомої марки за низькою ціною з умовою передоплати. Після отримання грошей він припиняв зв'язок з покупцями. За декілька днів він змусив дев'ятьох людей перерахувати йому по 400 гривень.


Поліцейські вилучили у фігуранта мобільний телефон, за допомогою якого він здійснював неправомірні дії. На підставі зібраних доказів чоловіку повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому повторно. Цей злочин передбачений ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягне за собою її санкція, – позбавлення волі на строк до трьох років, — повідомив старший слідчий у справі Геннадій Грозов. 


Нагадаємо, що ув'язнений за крадіжку та грабіж одесит був засуджений до чотирьох років позбавлення волі. Проте це не завадило йому займатися шахрайством безпосередньо з виправної колонії.


Також зазначимо, що в Одеській області 31-річний чоловік продавав заборонені речовини, а саме канабіс, своїм знайомим. Раніше він був судимий за незаконне зберігання наркотиків без мети збуту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися