На Одещині правоохоронець вимагав гроші за ввіз продуктів в Україну

За безперешкодний пропуск однієї вантажівки правоохоронець він вимагав до 1 тисячі доларів

На Одещині ДБР викрило правоохоронця, який налагодив побори на пунктах пропуску на ввозі товарів в Україну. Він вимагав гроші з підприємців за безперешкодний ввіз харчових продуктів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Встановлено, що посадовець організував схему підробітку на сприянні ввезення товарів на територію України через контрольно-пропускні пункти "Паланка" та "Старокозаче" Одеської області. За безперешкодний пропуск однієї вантажівки він вимагав до 1 тисячі доларів США.

21 червня корупціонера затримали під час одержання чергової частини оплати у сумі 600 доларів США. Йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Слідство триває, перевіряється можлива причетність до схем інших осіб.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що мати одеського військкома Євгена Борисова володіє маєтком в Іспанії на 3 млн євро, а дружина - офісним приміщенням на головній вулиці Марбельї.

Також в Одесі судитимуть вісім учасників злочинної організації. Їх обвинувачують в шахрайстві на збиранні коштів для ЗСУ під час воєнного стану






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися