В Одесі розглядають справу про колаборанта за спецпроцедурою

Громадянин України співпрацював з окупаційною владою на Херсонщині

Сьогодні, 26 червня, відбулось засідання за спеціальною процедурою In absentia. Обвинувачений почав співпрацював із представниками країни-агресора. Колабораційна діяльність караються позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
Про це повідомляє Малиновський районний суд.
Більше про справу
У центрі уваги було обвинувачення громадянина України у добровільному зайнятті посади, пов'язаної з організаційно-розпорядчими функціями, у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території. Ця справа, включаючи окупаційну адміністрацію держави-агресора, розглядається згідно зі статтею 111-1 Кримінального кодексу України.
Під час судового засідання було проведено допит свідків, які виступили з боку обвинувачення. Зазначимо, що досудове розслідування встановило, що громадянин України у червні 2022 року прийняв пропозицію представників країни-агресора та добровільно обійняв посаду "исполняющего обязанности" начальника т.з. "Налоговой служби Херсонской области", створеної на тимчасово окупованій території м. Херсона та Херсонської області.

Більше про зрадників

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура подала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Одеси, якого звинувачують у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України. За відповідними статтями (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України) йому загрожує відповідальність.

Також ми писали, що Приморський районний суд міста Одеси на підставі матеріалів Служби безпеки України (СБУ) виніс вирок у справі ще одного “любителя руського миру”. За свої дії громадянину України, колишньому мешканцю Одеси, було призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися