ДБР розкрило схему незаконного переправлення через кордон в Одеській області

Організатори схеми перевезення ухилянтів через кордон можуть потрапити за ґрати на 9 років

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) виявили нову схему незаконного перетину кордону, яка включала організовану діяльність правоохоронця з Одеси та його спільника. За даними ДБР, фігуранти цієї схеми активно шукали "клієнтів" у соціальних мережах.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

За суму в 4,5 тисячі доларів США на кожну особу, вони пропонували організувати незаконний перетин кордону за межами прикордонних пунктів пропуску на території Одеської області.

Спільна операція ДБР та Національної поліції призвела до затримання правоохоронця та його спільника під час передачі оплати за "послугу" двома замовниками. Наразі триває розслідування для визначення кількості осіб, які скористалися цією схемою.

Яке покарання чекає на організаторів схеми

Затриманим повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Передбачена санкція цієї статті може призвести до покарання у вигляді до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Одещині викрито та повідомлено про підозру підприємцю, якого звинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.  За такі дії чоловіку загрожує чималий термін позбавлення волі.

Також ми писали, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися