В Одесі судять екс-чиновника Міноборони: підозрюваний є другом судді — ЗМІ

Згідно із законом, суддя Коваленко не має права розглядати справу

В Одесі спалахнув черговий скандал, пов'язаний із судовими розглядами. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Українську Службу Інформації", в справі ексчиновника Міністерства оборони Василя Ракули з'явилися нові подробиці.

За інформацією особистого джерела кореспондента "УСІ", головний суддя у справі, співробітник Приморського районного суду Одеси, де і слухається розгляд стосовно Ракула, є добрим другом підозрюваного.

Згідно із законодавчими нормами, будь-яке його втручання в розгляд справи може вважатися особистим інтересом, а тому він більше не має права працювати в цьому напрямку.

Нагадаємо, що Василь Ракул займав посаду голови управління південного регіонального військового капітального будівництва. У п'ятницю, 4 вересня, колишній чиновник отримав від правоохоронців підозру в умисному ухиленні від сплати податків. Подібні дії за Ракулом начебто були помічені, поки він очолював ліквідаційну комісію Міністерства оборони на державному підприємстві "Одеський завод будівельних матеріалів".

Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 212 КК України.

Поки невідомо, чи продовжить Вадим Коваленко головувати по цій судовій справі або ж заявить самовідвід.

UPD. Адвокат Василя Ракули вимагає у судді самовідвід. Цікаво, що при цьому Коваленко заявив, мовляв, не має жодних зв’язків із підозрюваним. Однак поки що запобіжний захід Ракулі визначити не вдалося. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що і Відомо своїми кілька резонансними слухань суддя Малиновського районного суду Одеси Віктор Корой був відправлений у відставку Вищою радою правосуддя. Суддівській справі Корой віддав 28 років. За цей час він зумів "виділитися" декількома серйозними скандальними справами. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про тому, що розслідування справи щодо "дрейфування" танкера Delfi біля берегів Одеси триває вже не перший рік. Декількома днями раніше правоохоронці вручили підозру колишньому начальнику порту "Південний". Деталі шукайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися