Багатомільйонні збитки: на Одещині знищили велику площу нацпарку

ДБР розкрило системну вирубку дерев у національному парку

Співробітники ДБР виявили незаконну діяльність одного з керівників ДП "Ліси України", який організовував рубку дерев в захищеному Національному природному парку на теренах Одеської області. Загальні збитки екології внаслідок цих дій оцінюються в 145 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

За попередніми даними, цей посадовець використовував підроблені документи, щоб оформляти дозволи на вирубку під прикриттям заходів з санітарного очищення лісу. Ці дії призвели до того, що за два роки було незаконно вирубано понад 1500 дерев різних видів на площі понад 200 гектарів.

Відповідно до проведених екологічних експертиз, завдані збитки суспільству становлять 145 мільйонів гривень. На посадовця вже складено відповідний протокол з підозрою у зловживанні службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Додатково, розглядається питання про можливий арешт майна підозрюваного, щоб компенсувати завдані екологічні збитки державі.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть чоловіків за незаконну вирубку лісових насаджень на території Павлівського лісництва. Так, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 8 учасників організованої групи. 

Крім того, "Коментарі" писали, що поліцейські викрили трьох жителів Ізмаїльського району у незаконній порубці насаджень на Кислицькому острові. Правопорушники спилили софору, акацію та ясен.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися