Троє чоловіків на Одещині зловили рибу на пів мільйона гривень (ФОТО)

На браконьєрів чекає кримінальна відповідальність

В Одеській області поліцейські розкрили випадки незаконного вилову водних біоресурсів. Три чоловіки були виявлені у браконьєрстві, використовуючи човни та сітки для незаконного вилову риби. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

На березі озера Кугурлуй і в затоці Караголь Дністровського лиману поліцейські затримали осіб, які наловили рибу без дозволу. У їхньому володінні були короп, окунь, карась та лящ.

Правоохоронці вилучили зловмисників разом із їхніми човнами та незаконними знаряддями лову. Улов був переданий на зберігання до спеціалізованого підприємства.

Згідно з оцінками екологів, один з порушників завдав державі збитків майже на 100 тисяч гривень, а двоє інших – понад 400 тисяч гривень.

Правоохоронні органи почали кримінальне провадження згідно зі статтею 249 Кримінального кодексу України про незаконне зайняття рибним промислом. Це може призвести до штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.

Слідство ведеться під процесуальним керівництвом відповідних окружних прокуратур. Поліцейські нагадують, що з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки, і діє заборона на вилов риби у зимувальних ямах.Нагадаємо, під час спільного патрулювання Озера Ялпуг правоохоронці, включаючи водяних поліцейських, рибоохоронний патруль та прикордонників, виявили двох жителів Ренійської громади, які здійснювали незаконний вилов риби електровудкою. У результаті операції було вилучено човен, саморобний пристрій для лову риби та понад 100 одиниць живої риби різних видів. Серед улову були щука, сазан, короп та судак.

Зазначимо, з початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися