Ухилявся від податків: на Одещині затримали посадовця

Детективи БЕБ забезпечили відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі

На Одещині детективи Бюро економічної безпеки викрили підприємця, який ухилявся від сплати податків. Про це повідомили в пресслужбі відомстві. 

Співробітники БЕБ повернули до бюджету 2 млн грн не сплаченого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. 

У ході слідства встановлено, що протягом року керівник підприємства, основним видом діяльності якого є пошиття одягу та його продаж, умисно ухилився від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

“Посадовій особі підприємства повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 КК України (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування)”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили аграрну компанію у несплаті податків. Наразі детективи БЕБ повернули до бюджету 7 млн грн. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки в Україні.

Крім того, Одеська область спостерігає позитивну динаміку у зростанні кількості платників податків протягом 2023 року. За даними Головного управління ДПС в Одеській області, станом на початок листопада на обліку перебуває 242,5 тисячі платників податків, серед яких 101,9 тисячі юридичних осіб і 140,6 тисячі фізичних осіб-підприємців. 

Зазначимо, з початку 2023 року на Одещині понад 56% нових ФОПів відкрили жінки. Крім того, понад 30% серед директорів новостворених компаній регіону - жінки



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися