Двоє підлітків з Одещини опинились на лаві підсудних: що вони вчинили

Винуватців очікує відповідальність за скоєні крадіжки в Березівці

Поліцейські з Березівщини розкрили випадки крадіжок, у яких виявилися причетними чоловік та двоє підлітків. Крадіжки стали об'єктом розслідування, і всім правопорушникам вже повідомлено про підозру, що може призвести до ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Житель Курісовської територіальної громади повідомив поліцію, що в нього під час відвідування знайомого зникли гроші. Розслідування встановило, що під час зустрічі чоловік викрав гроші зі столу, коли його товариш відволікся. Винуватець витратив кошти, і йому повідомлено про підозру.

16-річна дівчина з Коноплянської сільської громади обікрала магазин у Березівці, вкравши товари на суму понад 1,5 тис. гривень. Вона взяла з полиць доглядові засоби, біжутерію та аксесуари для телефону, склала все в пакет та вийшла, не заплативши. Поліцейські виявили її та повернули вкрадене майно. Дівчина визнала свою провину, виправдовуючи себе бажанням мати ці речі.

Останній правопорушник, молодий 15-річний хлопець з Березівського району, раніше вже був взятий під варту за кілька крадіжок. На цей раз він вирішив обікрасти будинок односельчанки, вкравши Wi-Fi-роутер. Поліцейські швидко виявили його і повернули викрадене майно власниці. Проводиться розслідування щодо всіх злочинців.

Зібравши достатньо доказів, ми повідомили фігурантам про підозру, залежно від скоєного, у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема скоєній повторно і поєднаній з проникненням у житло. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Слідство триває, – прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися