Одеситка ошукала 12 осіб: деталі шахрайської схеми

В Одесі виявили схему шахрайства через інтернет

Одеситам радять бути обережними під час онлайн-шопінгу, оскільки поліція виявила чергового інтернет-шахрая. Жінка розмістивши оголошення про продаж кавоварки на популярному сайті, отримала кошти від 12 покупців, але так і не відправила товар. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правоохоронці з відділу поліції № 5 Одеського районного управління виявили, що зловмисниця використовувала мережу для обману громадян. Покупці, реагуючи на її пропозицію, повинні були передплатити 500 гривень на її номер. Після перерахунку грошей, вони втратили зв'язок із "продавчинею".

Зараз жінці загрожує відповідальність від штрафу до ув'язнення за обман та заволодіння чужим майном. Правоохоронці вже повідомили їй про підозру, а слідчі дії тривають.

Щоб уникнути подібних ситуацій, експерти рекомендують купувати товари лише на перевірених сайтах та користуватися послугою післяплати.

Нагадаємо, працівники Ізмаїльського районного відділу поліції виявили, що чоловік, вирішив застосувати свої шахрайські здібності в інтернеті. За п'ять днів він ошукав десятеро громадян, обіцяючи їм купити живих раків за 700 гривень за кілограм. 

Крім того, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися