Корупція у військкоматі: на Одещині військовий "відмазував" від мобілізації

Співробітник ТЦК продавав “білі” квитки

Після завершення досудового розслідування Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт у справі працівника Білгород-Дністровського РТЦК та СП. Його підозрюють у “вимазуванні” чоловіків від мобілізації.  Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Виявлено, що за суму у 2 тисячі доларів США посадовець надавав "клієнтам" документи про їх непридатність до військової служби, а за 3 тисячі доларів США чоловіки мали можливість знятися з військового обліку.

ДБР задокументувало, як співробітник військкомату отримав 7 тисяч доларів США за зняття з військового обліку трьох осіб.

Наразі посадовець відсторонений від виконання своїх обов'язків. Його звинувачують у трьох епізодах зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.  

Гучні справи ДБР

Детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця

ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець.

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування інциденту, пов'язаного з насильницькими діями військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі. Дії ТЦК потрапили на відеозапис.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися