1000 доларів за громадянство: на Одещині співробітниця міграційної служби попалася на хабарі

Якщо вину чиновниці доведуть, їй загрожуватиме до десяти років за гратами

Досить високо оцінила українське громадянство співробітниця одного з районних секторів Державної міграційної служби в Одеській області. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на прес-службу Одеської обласної прокуратури, жінка вимагала від відвідувача 1000 доларів за отримання українського паспорта.

Потерпілим став громадянин Таджикистану. Співробітника ГМС пропонувала йому зробити додатковий фінансовий внесок за узгодження і прискорення "паперової тяганини" щодо отримання громадянства України.

Втім, збагатитися на цій справі їй не вдалося. Працівники Державного бюро розслідувань в місті Миколаєві затримали підозрювану під час одержання неправомірної вигоди безпосередньо на робочому місці. Купюри були перевірені спеціальною апаратурою, яка продемонструвала — гроші є міченими.

Наразі заповзятлива чиновниця відсторонена від виконання службових обов'язків. Якщо її провину буде доведено в Миколаївському районному суді, то вона може потрапити за грати на строк до десяти років. При цьому жінці загрожує ще й конфіскація майна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що судді Фрунзівського районного суду Одеської області виправдали колишню голову селища Захарівка (Фрунзівка) Тетяну Пустовіт, яку підозрювали у хабарництві. У суду нібито не знайшлося достатньо доказів, щоб притягнути ексчиновницю до відповідальності. При цьому розгляд тривав із 2017 року. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Одеській області затримали трьох посадових осіб за підозрою в привласненні бюджетних грошей. На що повинні були витратити 3 млн гривень, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися