"Бізнес" на війні: в Одесі затримали жінку, яка підробляла довідки про інвалідність

В Одесі розкрили мережу фальсифікаторів документів

В Одесі правоохоронці затримали жінку, яка виготовляла фальшиві довідки про інвалідність для чоловіків в призовного віку. Її "послуги" обійшлися "клієнтам" у 11 тисяч доларів США. Про це повідомляє ДПСУ. 

Організатором злочинної схеми виготовлення і реалізації підроблених документів виявилася 50-річна жителька Одеси. Для просування своєї "діяльності" вона використовувала своїх знайомих. Ці особи забезпечували контакт з тими, хто намагався уникнути мобілізації та законно виїхати за кордон. За передоплатою у розмірі 700 доларів США зловмисниця розпочинала виготовлення фальшивих довідок.

Жінку затримали під час отримання другої частини оплати від одного з її "клієнтів" в розмірі 5 800 доларів США. За попередніми домовленостями решта грошей мала бути виплачена в Молдові.

В цей час зловмисницю затримано і вона підозрюється у порушенні статті ККУ, а саме за "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування продовжується. 


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися