Одеські спортсмени стали чемпіонами України

Юні одесити й одеситки завоювали 4 медалі

Вихованці одеської СДЮШОР "Крижинка" завоювали 4 медалі, 3 з яких золоті, на чемпіонатах України серед юніорів і юнаків з фігурного катання. Змагання відбулися в Богуславі.

Про це повідомляє відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області

Чемпіонами України серед юніорів вперше стали 17-річний Вадим Новіков і 15-річна Анастасія Васильченко. Одеські фігуристи завоювали ще дві нагороди на чемпіонаті України серед юнаків і дівчат: переможницею стала Олена Хорсуненко, а Уляна Каричинська  - срібною призеркою. Причому обидві спортсменки виконали норматив "кандидата в майстри спорту України".

Коли було ухвалено рішення виступити на чемпіонаті України, програми з технічних та часових рамок не відповідали правилам зі збалансованості. За 10 днів до старту спортсмени почали активно працювати: змінювали елементи, дописували музику, займалися перестановками.

0eDRd46PZ0gnU-mPxdfyhKriS.jpg

"Крім цього, спортсменці не вистачало фізпідготовки, щоб викотати програми. Фактично за тиждень нам вдалося обидві програми привести в нормальний вигляд і підготуватися до змагань. Безумовно, якби спортсменка весь час від початку війни в Україні знаходилася вдома, в рідній Одесі, вона змогла б показати ще кращий рівень катання. Але, на жаль, доводиться миритися з тими умовами, в яких зараз наша країна і наші діти", - розповіла Олена Воропаєва, тренерка СДЮШОР "Крижинка".

Здобутки одеських спортсменів 

"Коментарі" писали, що одеські спортсмени завоювали дві золоті та дві срібні медалі на етапі Кубку України зі стендової стрільби "Кубок Галичини", який відбувся у Львові 17-19 березня.

Також спортсмени завоювали 2 золоті й 1 срібну медалі в класі "Оптиміст" на міжнародній регаті 3rd Youth Centenary Regatta 2023, яка відбулася в Італії, на озері Гарда.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися