Одесит здобув дві медалі на престижному турнірі з плавання у Стокгольмі

Плавець виконав норматив для участі в чемпіонаті Європи

Одеський плавець Вадим Науменко успішно виступив на турнірі "Malmsten Swim Open Stockholm 2023" у Швеції. Він завоював дві срібні медалі на дистанції 200 м на спині та 200 м комплексним плаванням.


Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.


У перший день змагань Вадим зайняв друге місце у кваліфікації на дистанції 200 м на спині з часом 2.01,17. У фіналі одесит також був другим, показавши час 2.00,76. Цієї дистанції переможцем став Олександр Желтяков, який виконав олімпійський норматив із часом 1.57,18.


В останній день турніру одеський плавець виконав заплив на своїй коронній дистанції - 200 м комплексом. У кваліфікації спортсмен зайняв друге місце з часом 2.02,31, а в фіналі знову був другим з часом 2.01,17. Тим самим виконавши норматив для участі в молодіжному чемпіонаті Європи.

pictureОсобисті рекорди у двох інших видах

Попри те, що Вадим не потрапив у фінал А на двох інших дистанціях, він все ж  встановив особисті рекорди на дистанції 200 м вільним стилем (1.50,56) та 100-метрівці на спині (56,59).

Нагадаємо, що одеська спортсменка стала срібною призеркою чемпіонату України з синхронного плавання. Змагання проводилися з метою формування національної збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи серед юніорів.

Також “Коментарі” писали, що 203 спортсмени з шести міст України змагалися у 4-му всеукраїнському "Кубку Академії спорту" з плавання, що відбувся в Одесі. У змаганнях взяли участь представники 12 команд, зокрема, 6 одеських та 6 з інших міст.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися