Скільки російських кораблів наразі перебуває в Чорному морі: чи є загроза

Не нехтуйте повітряними тривогами

Наразі у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів. За даними ВМС ЗС України, ракетоносії не зафіксовані. Крім того, 1 ворожий корабель зараз в Азовському морі, в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів. 

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Обстріли Одещини:

- 24 липня російські окупанти черговий раз атакували Одещину з повітря. Цієї ночі під приціл ворога потрапила портова інфраструктура річки Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". На щастя, три дрони знищили наші сили ППО. Про це повідомляє оперкомандування “Південь”.

- 23 липня російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

- Раніше “Коментарі” повідомляли, що 21 червня Одеську область було атаковано безпілотними літальними апаратами типу Shahed 136/131. Більшість дронів-камікадзе було знищено силами ППО, але також було зафіксовано влучання. Три "Шахеди" були знищені силами ППО, але один влучив у складське приміщення на території області. Після влучання на місці виникла пожежа, але її було швидко ліквідовано, на щастя обійшлося без поранених. 

- Крім того, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися