Допомога з Відня: до Одеси прибули п’ять реанімобілів

Швидкі обладнано всім необхідним для підтримки життя під час транспортування

На Одещину з Відня передали п’ять реанімобілів. Сьогодні вони вже приїхали до міста. Про це повідомили Голова Одеської ОВА Олег Кіпер. Крім того, він зазначив, що Відень вже багато років підтримує Україну медичною гуманітарною допомогою. З початку повномасштабного вторгнення ця допомога тільки збільшилась та урізноманітнилась.
Автомобілі служитимуть для забезпечення діяльності КНП “Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Одеської обласної ради”. Наразі вони перебувають на етапі реєстрації. Після введення в експлуатацію вийдуть на лінії. Швидкі обладнано всім необхідним для підтримки життя під час транспортування до лікарні.

“Наявність таких автомобілів швидкої допомоги відіграють одну з найважливіших ролей в порятунку людських життів.  Дякуємо нашим австрійським партнерам за допомогу”, - зазначив Олег Кіпер.

“Коментарі” писали, що два медичні заклади Одеси отримали потужні генератори виробництва Японії. Це стало можливим завдяки сприянню та взаємодії урядів Японії та Славаччини, фонду ADRA та Амбасадора Одеси у Словацькій Республіці пана Олександра Ройтбурга. Про це повідомили в Одеській міській раді.
Іноземні партнери продовжують допомагати Одеському регіону, зокрема медичним закладам області. Так, одній із лікарень Одещини передали автомобіль Volkswagen Touran, який місто отримало від латвійських партнерів - фонду “Агендум”. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Японські партнери продовжують підтримувати Одесу в медичній галузі. Зокрема, наразі обговорюється питання про передачу Одесі мобільного контейнера з медичним діагностичним обладнанням. Цей проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного в травні 2023 року між сторонами. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2992


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися