Морським коридором уже перевезено майже 1,5 тисячі тонн продукції, — Плетенчук

Морський коридор постійно розширюється

В ефірі загальнонаціонального марафону новин речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук розповів, що наразі з початку роботи нового тимчасового морського коридору зафіксовано понад 70 суден на захід до портів Великої Одеси. Крім того, стало відомо, що майже 1,5 тисячі тонн продукції вже експортовано з України. 

"Наш коридор розширюється. Зараз понад 70 суден на захід від початку роботи коридору і понад 50 на вихід. Загадом ми наближаємося до відмітки 1,5 тисячі тонн. Це досить багато. Це не ті показники, що ми мали, але це вже щось", — розповів капітан 3 рангу, речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

Робота морського коридору

“Коментарі” писали, що 29 жовтня ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Нагадаємо, що 22 жовтня іноземні судна продовжують активно користуватися тимчасовими коридорами в Чоному морі. Так, за даними порталу MarineTraffic, до портів Великої Одеси курсують два PROPUS під прапоромПанами та ANATOLIAN EAGLES під прапором Маршалових островів. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися