В Чорному морі відсутні ворожі кораблі: причина

Через шторм окупанти завели їх до пунктів базування

Сьогодні, 26 листопада, у Чорному морі знову спостерігається штормова погода, саме тому російські окупанти завели військові кораблі до пунктів базування. Проте частина флоту вийшла на бойове чергування у Середземне море. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України.

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили:

до Азовського моря –16 суден, з них 5 рухались з протоки Босфор;

до Чорного моря - 2 судна, з них 0 продовжило рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні ВМС

Зазначимо, що під час шторму в Чорному чорі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини. Відомо, що крах стався поблизу порту Ереглі провінції Зонгулдак. Хвилі у цьому районі досягали висоти 5 м. На момент аварії на суховантажі перебували 13 людей екіпажу. Усіх вдалося евакуювати. Про це повідомляє Генеральна морська дирекція Туреччини.

Нагадаємо, що вперше в світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва. 

“Коментарі” також повідомляли, що новий голова МЗС Великої Британії під час візиту в Одесу, зазначив, що досягнення України в Чорному морі вражають весь світ. А також Девід Кемерон підкреслив, що Британія і надалі допомагатиме український державі. 

Крім того, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися