В акваторії Чорного моря перебувають 18 суден: усі йдуть на завантаження до Одещини

Ще вісім кораблів йдуть на вихід з територіальних вод України

Сьогодні стало відомо, що біля портів Великої Одеси знаходиться 18 іноземних суден. Усі вони прямують до Одещині на завантаження. Про це повідомили в порталі MarineTraffic.

Зазначимо, що у порту Одеси стоять 6 суден, 10 — у Чорноморську та 2 — у порту Південний. На вихід курсує ще 8 суден.

Робота морського коридору  

Український морський коридор з кожним тижнем працює все активніше. Так, в Адміністрації морських портів України зазначили, що 160 суден скористалися зерновим коридом. Крім того, їм вдалося експортувати близько 4,3 млн тонн агропродукції. На експорт відправили близько 6,2 млн тонн агропромислової та металопродукції до країн Азії, Африки та Європи.

Після виходу із зернової угоди Росія продовжує терористичні атаки по Одещині. Загалом вже налічується понад 20 ударів по портовій інфраструктурі Одеської області. Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков. За період з виходу РФ із зернової угоди країна-терорист завдала шкоди понад 160 об'єктам інфраструктури та 122 транспортним засобам.

Крім того, протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. Про це повідомили Spike Brokers.

Нагадаємо, що російські окупанти нанесли ракетний удар у напрямку одного з портів Одещини. За інформацією генпрокуратури, ворог поцілив по цивільному морському судну під прапором Ліберії. Судно в цей час швартувалося до причалу морського торговельного порту. За словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, під час обстрілу загинув моряк. Лоцман мав українське громадянство. Моряк був працівником Адміністрації морських портів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися