В Одесі депутати виділили додаткові 130 мільйонів на потреби військовослужбовців

Здебільшого гроші будуть направлені на закупівлю дронів, та РЕБ

Сьогодні в Одесі пройшла XXVIII сесія Одеської міської ради. В рамках засідання депутати мерії підтримали збільшення фінансування Міської цільової програми “Безпечне місто Одеса” на 131,7 млн гривень.

“Кошти будуть перераховані на рахунки військових частин згідно з наданими заявками. Це здебільшого дрони, РЕБ і транспортні засоби, які збільшують мобільність підрозділів та рятують життя наших захисників”, - повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Допомога військовим на Одещині

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі планують перейменувати ще дві вулиці на честь загиблих українських військових. Це рішення ухвалено на засіданні історико-топонімічної комісії міськради, тепер його має затвердити сесія.  Зокрема, мова йде про вулицю Марії Демченко в районі Дачі Ковалевського. 

Одеса продовжує надавати необхідну підтримку українським військовим, відповідаючи на їх запити. Наразі бійцям необхідні авто та засоби зв’язку. Про це повідомляє Одеська міська рада. Цього разу в рамках ініціативи передачі військової техніки та засобів зв'язку, місто передало п'ять новітніх пікапів та 300 сучасних рацій. Найближчими днями також планується передача до 60 човнів.

Нагадаємо, в Одесі родичі військовослужбовців, які захищають кордони України з початку повномасштабного вторгнення, вийшли на масові протести. Люди закликають владу провести ротацію, адже деякі військові знаходяться на фронті вже майже два роки.  

Крім того, наприкінці року Одеса передає військовим чергову допомогу - 61 човен. Вони йдуть в трьох модифікаціях: 52 алюмінієвих з двотактним мотором, ще 4 - вантажні човни з пресованого пластику, а також 5 надувних високошвидкісних неперекидних човна, на яких встановлена турель для монтажу кулемета.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися