РФ підняла в небо два винищувачі МіГ-31К: ракетна небезпека

Балістична ракета може долетіти до Одеси з 4,5 хвилини.

В Одеській області, як і по всій території України оголосили повітряну тривогу. Сповіщення дали через загрозу ракетного обстрілу.  Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України. 

Фіксується 2 винищувачі МіГ-31К, зліт відбувся з аеродрому  Саваслейка Нижньогородської області — йдеться в повідомленні. 

Де оголосили повітряну тривогу

При загрозі балістики повітряну тривогу оголошують по всій території України. 

Якщо злітає російський МіГ-31К, то в Україні неодмінно оголошують повітряну тривогу. Річ у тому, що літак може нести на собі ракету Х-47 "Кинджал". Вона становить загрозу для всіх регіонів країни. Ця ракета може вражати цілі на відстані до 2000 кілометрів. Ракета Кинджал може долетіти до Одеси з 4,5 хвилини. 

Правила дій при повітряній тривозі та ракетній небезпеці:

  • Почувши сигнал повітряної тривоги, негайно йдіть в укриття. Укриттям може бути підвал, бомбосховище, підземний паркінг, або будь-яке інше заглиблене приміщення без вікон.

  • Якщо ви перебуваєте вдома, йдіть в підвал або інше захищене приміщення. Якщо підвалу немає, ляжте на підлогу в центрі кімнати, якнайдалі від вікон і дверей.

  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно знайдіть найближче укриття. Якщо укриття не знайдено, ляжте на землю в найближчому заглибленому місці (канава, яма тощо) і закрийте голову руками.

  • Не залишайтеся в автомобілі під час повітряної тривоги. Вийдіть з автомобіля і йдіть в укриття.

  • Слідкуйте за інформацією від офіційних джерел. Офіційні джерела, такі як Міністерство оборони України, будуть надавати інформацію про повітряні тривоги та ракетні небезпеки.

  • Якщо ви чули вибух, негайно ляжте на землю в найближчому заглибленому місці. Не намагайтеся бігти або ховатися всередині будівель.

  • Після вибуху не виходьте з укриття протягом 10 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб відлетіли уламки ракети.

Обстріли Одеської області

Зазначимо, російські війська вчинили черговий теракт проти цивільного населення в Одесі, залишивши за собою слід руйнівних наслідків. В результаті атаки один з під'їздів багатоповерхівки був повністю зруйнований. “Коментарі” зібрали всю інформацію про атаку по Одесі 2 березня. 

В ніч на 23 лютого ударні дрони типу "Shahed-131/136" разом із ракетами Х-31П і Х-22, випущеними з літаків, атакували Одещину з акваторії Чорного моря. На щастя, ракети втратили бойову спроможність ще в повітрі. Згідно з повідомленням, підрозділи протиповітряної оборони успішно збили 9 дронів-камікадзе, завдяки чому вдалося уникнути серйозних наслідків. Однак один із дронів, уражений над морем, впав на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси, спричинивши руйнування та пожежу. 

В ніч з 9 на 10 лютого ворог атакував Одеську область ударними дронами. Загалом було три хвилі обстрілу. Сили протиповітряної оборони збили 21 БпЛА типу "Shahed-131/136". Втім в регіоні були й влучання. В ГУНП Одеської області показали наслідки ворожої атаки. 

8 лютого російські окупанти черговий раз атакували Україну. Зокрема, внаслідок атаки в Одесі пошкоджено 5 будівель, з них 3 житлові будинки. Так, пошкоджень зазнали будівлі в Приморському районі Одеси. Зруйновані 4 квартири, ушкоджені вікна та покрівля на двох будівлях. Суттєвих пошкоджень зазнала будівля закладу профтехнічної освіти.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/6870


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися