З портів Великої Одеси вийшов ще один балкер: подробиці

Станом на 2 листопада рух гуманітарними коридорами у Чорному морі продовжується

З портів Великої Одеси сьогодні вийшов черговий балкер, завантажений зерном. З кожним днем судна все активніше почали рухатися гуманітарними коридорами у Чорному морі
За даними порталу MarineTraffic, на вихід з українського порту йде балкер Azara, яке має дедвейт 13,9 тис. тонн. Зазначимо, що це судно вже вдруге виходить з портів Великої Одеси. Вперше воно покинуло порт Чорноморська 1 жовтня 2023 року.
Робота морського коридору

“Коментарі” писали, що 29 жовтня ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Нагадаємо, що 22 жовтня іноземні судна продовжують активно користуватися тимчасовими коридорами в Чоному морі. Так, за даними порталу MarineTraffic, до портів Великої Одеси курсують два PROPUS під прапоромПанами та ANATOLIAN EAGLES під прапором Маршалових островів. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.

“Коментарі” також писали, що інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися